20.3 C
București
miercuri, septembrie 11, 2024

Ciucă ripostează în fața propunerii lui Antonescu: „Nu vom susține candidatura lui Hellvig la prezidențiale”

Aflat sub presiune la vârful PNL, Nicolae Ciucă a lansat contraofensiva în plan politic. Asta după ce fostul lider PNL, Crin Antonescu, le-a propus liberalilor să îl susţină pe fostul director SRI Eduard Hellvig la alegerile prezidenţiale sau pe Ilie Bolojan – unul dintre cei mai influenți lideri PNL din Ardeal.

Generalul Ciucă aplică arta războiului şi strategiile militare în lupta pentru Palatul Cotroceni. „De retras, nu ne retragem niciodată. Ne regrupăm şi atacăm pe altă direcție”, a declarat Nicolae Ciucă.

Mircea Geoană pare şi el tot mai aproape de intrarea în cursa prezidenţială. Numărul doi din NATO merge pe căi bătătorite deja şi a căutat îndrumarea divină la Mănăstirea Horezu, din Vâlcea. Acolo a vorbit cu măicuţele şi s-a încărcat spiritual înainte de revanşa simbolică pentru înfrângerea de acum 15 ani, când a fost preşedinte pentru o noapte.

„Eu unul cred că anul independenților în România va culmina la prezidențiale cu un președinte independent pentru prima dată în 35 de ani. E convingerea mea și ceea ce cred că se va întâmpla”, a spus Mircea Geoană.

La rândul său, Marcel Ciolacu aşteaptă Congresul PSD de la finalul săptămânii. Va fi momentul în care premierul va primi votul partidului și va deveni oficial candidatul PSD. Până atunci, preferă să păstreze suspansul.

PSD nu a mai câştigat alegerile prezidenţiale de 24 de ani, de la victoria lui Ion Iliescu în finala din anul 2000 cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

În contextul unei competiții politice intense, cu multiple nume și strategii în joc, alegerile prezidențiale din România se anunță a fi un moment crucial pentru viitorul țării. Cine va reuși să obțină susținerea populară și să ofere soluții credibile pentru problemele actuale va avea șansa de a ocupa cea mai înaltă funcție în stat.

Este important ca fiecare candidat să își prezinte viziunea și planurile în mod clar și convingător, pentru a câștiga încrederea alegătorilor. În final, alegerea unui președinte independent sau a unuia susținut de partidele politice tradiționale va reflecta direcția pe care românii doresc să o urmeze în următorii ani.

Într-un peisaj politic complex și plin de provocări, fiecare mișcare și declarație a liderilor de partide vor conta în determinarea rezultatului final. Așadar, urmăriți cu atenție evoluțiile din campania electorală și decideți cu înțelepciune la urne, pentru un viitor mai bun pentru România.

Latest news
Related news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.