16.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024

O nouă metodă de fraudă face victime: Escrocheria de impersonare a guvernului

În ultimul timp, tot mai mulți cetățeni sunt vizați de o metodă de înșelăciune extrem de periculoasă, cunoscută sub numele de „goverment impersonation scam”. Această formă de fraudă implică trimiterea unor citații falsificate către persoanele de bună-credință, care sunt înștiințate că sunt implicate în infracțiuni grave de natură sexuală. Potrivit IGPR, aceste documente sunt emise în numele autorităților statului român, cum ar fi Poliția Română, pentru a crea impresia de autenticitate.

Escrocii care folosesc această metodă se folosesc de numele unor oficiali sau ofițeri de poliție pentru a da credibilitate citațiilor false. Documentele sunt elaborate cu atenție pentru a semăna cu cele emise de Poliție, inclusiv antetul instituției, ștampila și semnătura unor oficiali din rândul Poliției Române. Citațiile falsificate sunt apoi expediate prin email, adesea folosindu-se adrese false care imită cele oficiale.

Scopul final al acestei înșelăciuni este de a presa destinatarii să contacteze urgent un anumit număr de telefon sau o adresă de email, sau să furnizeze informații personale sau bani pentru a „rezolva” problema. IGPR avertizează că această formă de fraudă are un impact psihologic major asupra victimelor, deoarece acuzațiile de infracțiuni sexuale sunt extrem de grave și pot duce la panică, stres și acțiuni necugetate.

Pentru a evita căderea în capcana acestor escroci, IGPR recomandă cetățenilor să trateze cu suspiciune orice comunicare prin care li se cere să furnizeze detalii financiare și să contacteze, la numărul de telefon oficial, instituția în numele căreia se face citația. De asemenea, li se recomandă să nu acceseze link-urile sau atașamentele din astfel de comunicări, sau din mesajele nesolicitate, în general.

Este important ca fiecare cetățean să-și protejeze informațiile personale și financiare și să fie conștient de metodele pe care infractorii le folosesc pentru a-i induce în eroare. Prin informare și prudență, putem evita căderea în capcana acestor escroci și ne putem proteja împotriva fraudelor de acest gen.

Latest news
Related news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.