5.4 C
București
luni, decembrie 9, 2024

Telefonul și laptopul vor deveni instrumente oficiale de învățare pentru elevii de la școala primară începând din toamnă. Ce vor învăța copiii?

Din toamnă, telefonul și laptopul devin oficial instrumente de învățare activă pentru elevii români, chiar de la școala primară. Un proiect al Ministerului Educației fixează obiective pentru educația digitală a copiilor pe grupe de vârste, încurajând utilizarea tehnologiei în procesul de învățare.

Elevii de clasa a IV-a învață că parola este cheia universului lor virtual și trebuie să fie sigură. Un ONG a ajuns la sute de mii de copii, oferind educație digitală suplimentară pentru a compensa lipsa din programa oficială. Profesorii și părinții sunt implicați în asigurarea siguranței copiilor pe internet și în învățarea lor despre utilizarea responsabilă a tehnologiei.

La finalul școlii primare, elevii ar trebui să fie capabili să manevreze cu ușurință un dispozitiv digital, să caute și să salveze informații, să înțeleagă conceptele de drepturi de autor și siguranță a datelor, și să poată întocmi lucrări autonome pe diverse subiecte.

În gimnaziu, elevii își construiesc o personalitate virtuală, respectând regulile de conduită online, evitând prădătorii virtuali și exersându-și abilitățile de comunicare și creativitate pe internet. Ei pot deveni chiar profesori pentru părinți și frații mai mici, oferindu-le sfaturi și îndrumare în utilizarea tehnologiei.

La final de liceu, elevii ar trebui să aibă un portofoliu digital pe care să-l poată prezenta potențialilor angajatori. Utilizarea inteligenței artificiale în sarcinile de lucru, conexiunile între tehnologii și dispozitive, și inovarea în domeniul ales pentru carieră sunt aspecte importante ale educației digitale la acest nivel.

Până în prezent, aproximativ 30.000 de profesori au fost instruiți în utilizarea resurselor digitale pentru a face lecțiile mai interesante. Cu toate acestea, există încă aproximativ 250.000 de dascăli care au nevoie de sprijin în acest sens. Implicarea părinților este crucială în asigurarea unei educații digitale adecvate pentru copii.

În concluzie, educația digitală devine tot mai importantă în sistemul de învățământ românesc, iar utilizarea tehnologiei în procesul de învățare devine o necesitate. Elevii sunt pregătiți să utilizeze telefonul și laptopul în mod responsabil și eficient, iar profesorii și părinții au un rol esențial în sprijinirea lor în această direcție.

Latest news
Related news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.